Programma Grouster Merke 2020

Programma Grouster Merke 2020

Het wachten wordt beloond!
Het programma voor de Grouster Merke van 2020 is definitief.
Wil je weten wat er allemaal valt te beleven?
Klik dan op downloads/programmaboekje.
Hier kun je het programmaboekje als pdf downloaden.
We gaan ons best doen om het programmaboekje voor de Merke in heel Grou huis aan huis te bezorgen zodat iedereen op de hoogte is van hetgeen wat er valt te doen tijdens de Merke.

We wensen iedereen alvast heel veel plezier!

It Giet oan!

It Giet oan!

Het heeft wat tijd en energie gekost maar met gepaste trots kunnen we melden dat de Gemeente Leeuwarden ons vergunning heeft verstrekt voor de Grouster Merke van 2020.
Van 11 t/m 13 september zal het centrum van Grou worden gevuld met een groot aanbod aan attracties.
De rest van het programma wordt op korte termijn bekend gemaakt.
Zoals eerder gemeld zullen alle activiteiten die normaal gesproken in de sporthal plaatsvinden niet doorgaan.

Update Grouster Merke 2020

Update Grouster Merke 2020

Beste Grousters,
Lang hebben we de definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan van de Grouster Merke voor ons uitgeschoven. Lang hebben we de hoop gehad dat de ‘corona-regels’ in september soepeler zouden worden en dat we gewoon Merke zouden kunnen vieren.
Ja, de regels zijn inmiddels soepeler geworden. Maar helaas niet soepel genoeg om een volwaardige Merke neer te zetten.
Vooral de activiteiten die in de sporthal plaatsvinden zijn met de huidige regelgeving praktisch onuitvoerbaar. We hebben vele mogelijkheden bekeken. Van een kleiner aantal mensen met eventuele ‘shifts’ tot een feest in de open lucht. Helaas liepen we iedere keer tegen te grote uitdagingen aan. Uitdagingen die we niet op reële manier kunnen tackelen.

Met nog 2 maanden op de teller hebben we afgelopen dinsdag de knoop door moeten hakken. Tot onze grote spijt moeten we jullie mededelen dat alle activiteiten die in de sporthal zouden plaatsvinden dit jaar niet door zullen gaan.
Feest vieren doe je met zijn allen. Niet met een beperkt groepje en niet op 1,5 meter afstand van elkaar. Naast dat dit niet Merke-waardig is zien wij niet in hoe we de 1,5 meter regel op een redelijke manier kunnen handhaven zonder dat dit ten koste gaat van de feestvreugde.
Tevens vinden we dat wij als FFF onze verantwoordelijkheid moeten nemen en niet de bron van een eventuele opleving van het corona virus op onze naam willen hebben.

Maar er is ook goed nieuws.
Naast dat we de afgelopen maanden door zijn gegaan met de organisatie van de gewone Merke zijn we ook begonnen met de opzet voor een alternatieve Merke.
Deze opzet wordt nu in gang gezet.
Dit betekend dat we de Merke activiteiten in het dorp, indien verantwoord, zoveel mogelijk door zullen laten gaan. Zo doen we op dit moment ons uiterste best om de vergunning voor de kermis te krijgen. Ook zijn we aan het kijken of we een alternatieve locatie voor bijvoorbeeld de kinderdisco kunnen vinden. Daarnaast zijn er nog wat andere, nieuwe ideeën voor activiteiten waarvan de haalbaarheid op dit moment wordt onderzocht.
We hopen zo snel mogelijk het definitieve programma voor deze alternatieve Merke naar buiten te brengen. Echter zijn we in veel gevallen afhankelijk van derden en kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen wanneer alles rond zal zijn.

Hopelijk hebben jullie begrip voor deze beslissing en kunnen we jullie met ons alternatieve programma alsnog een klein beetje het Merke gevoel geven.

Bestuur FFF Grou