Foto’s van Stappersjûn gezocht!

Foto’s van Stappersjûn gezocht!

Al dertig jaar organiseert FFF tijdens de Grouster Merke de ‘Stappersjûn’. Vanwege het thema ‘Caribbean Party’ zal de Stappersjûn dit jaar ongetwijfeld extra ‘tropisch’ en kleurig worden. Museum ‘Hert fan Fryslân’ heeft met de beleef-expositie Bon Bini in de ‘Carieb’ op dit thema ingehaakt en wil daarbij onder meer de parallel laten zien tussen de Stappersjûn en het exotische Caraïbische Carnaval.

Om te laten zien dat Grou ‘er ook wat van kan’, worden daarom foto’s gezocht, die in de loop der jaren op de Stappersjûn zijn gemaakt. Dat kunnen foto’s zijn van verklede mensen, maar ook van b.v. attributen of voertuigen. Zowel analoge als digitale foto’s zijn welkom. Rond de Grouster Merke wordt een selectie van de mooiste, leukste of gekste foto’s in de expositie opgenomen. Voor de beste inzending stelt een speciale jury een leuke attentie beschikbaar, die tijdens de slotavond van de Grouster Merke zal worden uitgereikt. Foto’s kunnen tussen 15 augustus en 4 september als volgt ingestuurd worden:

- digitale foto’s per e-mail naar Frans Stegeman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

- voor analoge foto’s kun u hem bellen (06-13442663) en een afspraak maken om deze te ‘scannen’

Stappersparade en straatversiering 2015

Stappersparade en straatversiering 2015
Stappersparade en straatversiering

Zoals onze Facebook volgers weten is het bestuur samen met haar vele vrijwilligers al enige maanden bezig met de voorbereidingen voor de Grouster Merke 2015.

Met nog zo'n 2 maanden op de teller beginnen we ook de eerste berichten te ontvangen van dorpsgenoten die reeds bezig zijn met de voorbereidingen voor de Stappersjun en de straatversiering!

Zijn jullie ook al bezig met de straat versiering?

Wij vinden het leuk om eens een foto te ontvangen van de vorderingen, de zweetdruppels of de altijd belangrijke nazit!

Stuur je foto met beschrijving naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oostergoo Merke 2015

Oostergoo Merke 2015

 

In het weekend van 3 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Oostergoo Merke.
Traditioneel organiseert de FFF deze gezellige kermis in het eerste weekend van juli op het Halbertsma’s plein in Grou.
Dit jaar is de Oostergoo Merke groter dan ooit te voren!

Naast de Zweef ,de Schiettent en de Oliebollenkraam wordt de kermis dit jaar compleet gemaakt met onder andere een Autoscooter en een Miniflug!

Reden genoeg dus om een kijkje te komen nemen in het centrum van Grou.
De kermis begint vrijdagmiddag om 15.00 uur en duurt tot en met zondagavond  22.00 uur.

Ga jij naar de Oostergoo Merke?
Meld je dan aan op Facebook en nodig al je vrienden uit!