Update Grouster Merke 2020

Update Grouster Merke 2020

Beste Grousters,
Lang hebben we de definitieve beslissing over het wel of niet doorgaan van de Grouster Merke voor ons uitgeschoven. Lang hebben we de hoop gehad dat de ‘corona-regels’ in september soepeler zouden worden en dat we gewoon Merke zouden kunnen vieren.
Ja, de regels zijn inmiddels soepeler geworden. Maar helaas niet soepel genoeg om een volwaardige Merke neer te zetten.
Vooral de activiteiten die in de sporthal plaatsvinden zijn met de huidige regelgeving praktisch onuitvoerbaar. We hebben vele mogelijkheden bekeken. Van een kleiner aantal mensen met eventuele ‘shifts’ tot een feest in de open lucht. Helaas liepen we iedere keer tegen te grote uitdagingen aan. Uitdagingen die we niet op reële manier kunnen tackelen.

Met nog 2 maanden op de teller hebben we afgelopen dinsdag de knoop door moeten hakken. Tot onze grote spijt moeten we jullie mededelen dat alle activiteiten die in de sporthal zouden plaatsvinden dit jaar niet door zullen gaan.
Feest vieren doe je met zijn allen. Niet met een beperkt groepje en niet op 1,5 meter afstand van elkaar. Naast dat dit niet Merke-waardig is zien wij niet in hoe we de 1,5 meter regel op een redelijke manier kunnen handhaven zonder dat dit ten koste gaat van de feestvreugde.
Tevens vinden we dat wij als FFF onze verantwoordelijkheid moeten nemen en niet de bron van een eventuele opleving van het corona virus op onze naam willen hebben.

Maar er is ook goed nieuws.
Naast dat we de afgelopen maanden door zijn gegaan met de organisatie van de gewone Merke zijn we ook begonnen met de opzet voor een alternatieve Merke.
Deze opzet wordt nu in gang gezet.
Dit betekend dat we de Merke activiteiten in het dorp, indien verantwoord, zoveel mogelijk door zullen laten gaan. Zo doen we op dit moment ons uiterste best om de vergunning voor de kermis te krijgen. Ook zijn we aan het kijken of we een alternatieve locatie voor bijvoorbeeld de kinderdisco kunnen vinden. Daarnaast zijn er nog wat andere, nieuwe ideeën voor activiteiten waarvan de haalbaarheid op dit moment wordt onderzocht.
We hopen zo snel mogelijk het definitieve programma voor deze alternatieve Merke naar buiten te brengen. Echter zijn we in veel gevallen afhankelijk van derden en kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen wanneer alles rond zal zijn.

Hopelijk hebben jullie begrip voor deze beslissing en kunnen we jullie met ons alternatieve programma alsnog een klein beetje het Merke gevoel geven.

Bestuur FFF Grou

Jubileumjaar FFF Grou verplaatst

Jubileumjaar FFF Grou verplaatst

Grousters,
Het is een bijzondere en niet altijd even gemakkelijke tijd. Nadat we eerder al hebben moeten melden dat de voorjaarskermis dit jaar niet door kan gaan, moeten we nu helaas melden dat het Corona virus ook invloed heeft op ons jubileumjaar en de daaraan gekoppelde activiteiten. Door de ‘social distance’ staan de repetities van het jubileum theater stuk ‘Pier’ momenteel stil. De achterstand die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat de voorbereidingen niet op tijd gereed zullen zijn en het stuk hierdoor niet in september kan worden opgevoerd. Omdat Pier een essentieel onderdeel van het jubileumjaar vormt, en tevens de verbinding zou vormen tussen het nostalgische weekend en het gewone Merke-weekend, is er in samenspraak met de jubileumcommissie besloten om alle activiteiten met betrekking tot het jubileumjaar door te schuiven naar 2021. Hierdoor ontstaat de bijzondere situatie dat de FFF niet het 100-jarige jubileum maar het 101 jarige jubileum zal vieren. Dat is natuurlijk heel jammer, maar ons aller gezondheid gaat uiteraard boven alles. En reken maar dat we er volgend jaar een spetterend feest van gaan maken. De Merke van dit jaar gaat vooralsnog wel gewoon door en zal plaats vinden van 11 t/m 14 september.

Piet Hogewerf
Voorzitter FFF Grou

Zie ook onderstaande filmpje met toelichting van voorzitter Piet Hogewerf

https://www.youtube.com/watch?v=6YWpwfI-L1E

Pier

Pier
9, 10 en 11 september in Sporthal de Twine

Deze week mochten we eindelijk de plannen voor ons 100 jaar FFF theaterspektakel ‘Pier’ onthullen.
Na maandenlange voorbereiding onder leiding van de jubileum commissie vond dinsdagavond 'De Kick Off' plaats
Dit was tevens de officiële start was van ons jubileum jaar.
Pier is een 4D theaterspektakel met in de hoofdrol acteur Onno Spreij.
Onder regie van Karin Idzenga neemt deze Grouster 'Scrooge' je mee in een reis door de tijd; Het verleden, het heden en toekomst.
Naast Onno Spreij spelen vele Grouster acteurs mee in het stuk.
De muziek wordt onder andere verzorgd door Apollo.

Wil je op de hoogte blijven van dit theaterspektakel?
volg ons dan via Facebook, Instagram of Twitter